Индиец живее 70 години без храна и вода

Индийски лекари изучават поразителния и безпрецедентен случай с 83-годишния свещенослужител от щата Гуджарат - Пралад Джани. Според индиеца,  той е живял без вода и храна последните 70 години. Джани разказал, че когато навършил 8 години 

2010-07-15 11:49:26
Индиец живее 70 години без храна и вода
Индийски лекари изучават поразителния и безпрецедентен случай с 83-годишния свещенослужител от щата Гуджарат - Пралад Джани. Според индиеца,  той е живял без вода и храна последните 70 години.

Джани разказал, че когато навършил 8 години  напуснал дома си и започнал да се скита по света. Тогава се научил нищо да не пие, да не яде и да не ходи до тоалетната. Освен това разказвал, че свише му бил изпратен божествен еликсир, поддържащ силите му.

В момента брадатият йога се намира в градската болница под  денонощно наблюдение на специалистите. В продължение на три седмици група от 30 специалисти-лекари се надява да изясни тайната на оцеляването на стареца в условията на лишение от необходимите за организма хранителни вещества.

Възрастният човек е следен с камери, не му се дава нито храна, нито вода, нито му се разрешава да напуска стаята. Според лекарите,  те не са  установили  никакво влошаване на състоянието на йогата, загуба на тегло или обезводняване.

Експерите, които са заинтригувани от невероятния случай на индуса,  силно се надяват с негова помощ да открият начин за оцеляване с условията на природни катаклизми, стресови ситуации и по време на изпълнение на космически мисии като полети до Луната и Марс.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия